I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om både den alternative behandling vi gjorde brug af til Alma og kosttilskud, der er en del af hendes hverdag.

Alternativ behandling
Vi har ikke et eneste sekund været i tvivl om, at en operation var nødvendig ifht. at få fjernet Almas medfødte grå stær, for at kunne forsøge at give hende syn på hendes dårlige øje. Men vi var også indstillet på, at vi ville forsøge os med alternativ behandling, hvis dette på nogen måde kunne støtte op omkring det. Efter en del research og dialog med behandlere, nåede vi frem til at vi ville forsøge os med akupunktur (En særligt uddannet ifht. at udføre det på babyer).

Lægernes holdning
Lægerne tilknyttet hospitalet mente ikke, at det ville gøre en positiv forskel. Men vigtigst af alt mente de ikke, at det ville gøre nogen negativ forskel heller.

Akupunktur-forløb
Vi valgte et akupunktur-forløb, hvor jeg dagligt to til København med hende hver dag i ti hverdage i streg. Hver dag skulle hun have to behandlinger dagligt, hvor hun skulle have nåle i både hænder og fødder. Første og sidste behandling også i panden.

Nåle i en baby på 9 måneder
Jeg var spændt på, hvordan Alma ville tage nålene. Hun græd lidt ved en enkelt nål i panden, men alle de øvrige nåle gled i uden problemer eller protest. De var noget tyndere end almindelige nåle, som du kan se på billedet. De blev bøjet, så de ikke stak så meget ud i luften, men i stedet flugtede med huden. Et plaster holdt det på plads. På det øverste billede ses Alma sidde og lege med nåle i hænder og fødder, der er dækket af et plaster.

Kosttilskud, der understøtter synsudviklingen
Efter dialog med en phytoterapeut/urteterapeut har vi nedenstående kosttilskud på bordet om morgenen et par gange om ugen udover den daglige multivitamin-pille.

Effekten af akupunktur-behandling
Om der har været en positiv effekt af akupunktur-behandlingen ved vi ikke, og kommer heller aldrig til at vide det. For der er ingen tvivl om, at den primære årsag til hendes synsudvikling ligger i synstræningen med øjenplaster. Men det har i hvert fald ikke skadet, når man tænker på, hvordan hendes syn har udviklet sig. Og ja… Det var da lidt en afskivning at skulle betale for, trods tilskud fra Danmark, men det var hver en krone værd. Det gav lidt ro i sindet at vide, at vi i hvert fald havde forsøgt at gøre det bedste for Alma.
Sygesikring Danmark gav et tilskud.

Fiskeolie med højt indhold af DHA
Alma får en flydende fiskeolie kaldet Omega Care et par gange om ugen. Den er rig på DHA, der bidrager til vedligeholdelse af et normalt syn og normal hjernefunktion. Hun får den direkte på en teske. Den smager af appelsin, så den glider ned uden problemer. Den kan dog også indtaget i fx. en smoothie, grød eller lignende, så den er camoufleret. 😉

Zink
Dertil kommer Zink på 5 mg fra KAL. Den fra KAL er ikke en tablet, men en activ-melt tablet, der lægges på tungen og opløses med smagen af citron. Perfekt til dem, der ikke bryder sig om at sluge piller. Alma spiser den med stor glæde.

Blåbær
Sidst men ikke mindst har vi lige siden Alma blev opereret haft blåbær på menuen på ugentlig basis. Blåbær bruges til behandling af en række øjenproblemer; fx i relation til grøn stær. Alma har heldigvis ikke udviklet grøn stær efter hendes øjenoperation, men blåbærrene er tænkt til at støtte op om hendes syn i disse år, hvor udviklingen af hendes syn er så kritisk.

Om mængden gør en forskel for Alma kan vi umuligt vide. Men hun elsker dem, og det er uanset hvad ikke den værst snack at præsentere hende for. 🙂

Når ’blåbær’ ikke er ’blåbær’
Jeg har siden hen fundet ud af, at der findes flere forskellige typer blåbær, og at det som regel ikke er rigtige blåbær, der findes i kølediskene, som i stedet er mosebøllebær. Det er de klassiske blåbær, der findes i fx de svenske skove, som er blå indvendigt og som afgiver farve, der er godt for synet. Mosebøllebærerne er meget større og lyse indvendigt. Mosebøllebær gør intet godt for synet.

Så vi har i mangel på viden købt mosebøllebær igennem to år, uden nogen indflydelse på synsudviklingen. Da det er umuligt at opstøve rigtige blåbær i frisk form, er vi nu gået hen til de frosne, som efter min erfaring er rigtige blåbær. Og Alma klager ikke over en blåbær-smoothie i ny og næ. 🙂

Hvad med dig?
Gør I brug af særlig kosttilskud til dit barn? Eller har du nogen erfaringer med alternativ behandling i relation til børns synsudvikling? Det kunne være spændende at høre om. 🙂