Ofte stillede spørgsmål

Kontakt os endelig, hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål eller ønsker yderligere information.

Hvilken størrelse øjenplaster skal jeg vælge?

Vores øjenplastre, V4K Øjenplastre, fås i to størrelser: Small (0-4 år) og Large (4+ år).

Men størrelserne er kun vejledende, da børn jo er forskellige, og da det er forskelligt, hvor stor en del af området omkring øjet, der ønskes tildækket. Nogle synes fx, at det er lettere at dække et øje med et stort øjenplaster på selv små børn.

Størrelserne på øjenplastrene er:
Small (0-4 år): Længde 53 mm og bredde 75 mm
Large (4+ år): Længden 56 mm og bredde 80 mm

Hvordan bruges et øjenplaster?

Huden skal være ren og tør omkring øjet, hvor øjenplastret skal påføres. Beskyttelsespapiret på bagsiden af øjenplastret skal fjernes. Luk herefter begge øjne og slap af i ansigtet. Øjenplastret påsættes det øjet, der ikke skal trænes. Den smalle ende af øjenplastret skal vende mod næsen, som illustreret på billedet. For størst komfort bør øjenplastret dække øjenbrynet.

VIGTIGT
Øjenplastre må kun anvendes efter aftale med øjenlægen/ortoptisten. Anvend kun øjenplastret det antal timer øjenlægen/ortoptisten har instrueret i.

Afbryd brugen af øjenplaster, hvis der opstår hudirritation og kontakt øjenlæge/ortoptist for alternativ dækning af øjet.

Hvordan fjernes bedst et øjenplaster?

Når øjenplastret skal fjernes skal man forsigtigt løsne øjenplastret i enden, der sidder mod næseryggen. Herefter skal man løsne øjenplastret langs kanten, mens der holdes igen med en finger mod huden, for at opnå så nænsom en fjernelse for huden som muligt.

Tip: Hvis øjenplastret klistre for godt til barnets hud, kan man sætte øjenplastret en enkelt gang på sine bukser eller arm, før det påføres barnets hud. Derved er plastret lidt afklistret inden brug, hvilket kan gøre det lettere at fjerne plastret.

Afbryd brugen af produktet, hvis der opstår hudirritation, og kontakt øjenlæge/ortoptist for alternativ dækning af øjet – Fx en øjenklap af stof.