barnets besøg hos øjenlægen

Mistænker du, at dit barn ser dårligt? Og har du fået booket en tid, så dit barn kan blive set af en øjenlæge?

Barn hos øjenlægen

Når først man har fundet frem til en god øjenlæge til børn, og bestilt en tid, kan man med fordel forberede sig på mødet. Herunder har vi samlet en række relevante emner, der kan hjælpe dig med at forberede dig til mødet med øjenlægen og forstå efterfølgende termer, du bliver præsenteret for.

Nyttige spørgsmål til øjenlægen

Vær forberedt til mødet med øjenlægen/ortoptisten.

LÆS MERE
Hvad sker der hos øjenlægen?
FORSTÅ BRILLERECEPTEN
SKAL MIT BARN HAVE BRILLER?
Forstå synstavlen
MØD BØRN MED BRILLER

FORSKELLEN PÅ SYNSSTYRKE og synsevne

LÆS MERE

Er du i tvivl om dit barn har brug for at kommer til øjenlægen?

Det kan være svært at vurdere om et barn ser dårligt, fordi de er gode til at kompensere for det nedsatte syn ved brug af andre sanser, og fordi barnet ofte ikke selv er klar over, at de ser dårligt. Derfor er det vigtigt, at man som forældre er opmærksom på tegnene, der kan indikere, at barnet ser dårligt. Du kan læse om tegnene på siden ‘Har mit barn brug for briller?

Vi anbefaler at kontakte egen læge eller en øjenlæge, hvis man har den mindste mistanke om, at ens barn ser dårligt. Et tage et barn til øjenlægen kan give både ro i maven og afklaring i relation til en eventuel mistanke. 

Barnets synsudvikling

Vi har samlet relevant viden om barnets synsudvikling i sektionen ‘Synets udvikling‘. Her kan du læse om hvor vigtigt det er i så tidlig en alder som muligt, at opdage nedsat syn samt er uddrag af øjenlidelser børn kan have. Du kan også læse om vores erfaring i relation til alternativ behandling og kosttilskud til at støtte barnets øjeblik.