Motivation

Hvordan kan man motivere et barn til at bruge øjenplaster?

Nogle børn gør modstand i forhold at gennemføre den daglige klaptræning med øjenplaster eller øjenklap. Årsagen kan være mange. Fx at det ikke er rart at have dårligere syn til rådighed sammenlignet med, hvis begge øjne var i brug. Eller fordi barnet føler det skiller sig ud og at det skaber uønsket opmærksomhed fra omverden.
 
Herunder er nogle tips og tricks til, hvordan man kan motivere et barn til at bruge øjenplaster.
 

Gør det til noget særligt

Hold barnet beskæftiget med nogle ting, som barnet finder sjovt og spændende, så fokus fjernes fra øjenplastret. Det kunne fx være at lave en LEGO-udfordring til barnet der elsker LEGO, ha’ en særlig krea-kasse klar, der kun hives frem, når der er øjenplaster på eller noget helt tredje.
 
Få desuden inspiration til synsaktiviteter her.
 

Bamse

Bamser kan støtte børn i mange følelser og ofte har børn en favoritbamse eller -dukke. Lad bamsen eller dukken få øjenklap på, når barnet skal træne synet, og lad dem træne sammen.

Belønning

En del har held med at belønne deres børn for god klaptræning – Hvad enten med et par chokoladeknapper efter hver dags fuldendt klaptræning, eller en belønning, der udløses efter en længere periode med brug af øjenplaster. 
 
Vi har fået lavet nogle flotte belønningsplakater, der kan anvendes til formålet. Når dagens øjenplaster er brugt, sættes det på plakatens afmærkede område. Når 50 dage er gennemført kan det så udløse en belønning, der på forhånd er aftalt mellem barnet og forældre (En is, en tur i biografen o.lign.). Belønning kan være en måde at få træning med øjenplastre ind i en fast rutine for barnet.
 
Se vores motivationsprodukter i shoppen.
 

Fejring

Sæt milepæle undervejs og fejre også de små sejr med fx familie eller med barnets instutition/venner. Læs lidt om vores tanker om fejring af milepæle på siden ’Tips og ideer
 
Her på siden kan man gratis printe diplomer, der kan bruges til formålet. Se vores GRATIS downloads.
 

Fokus med synsaktiviteter

Hold barnet beskæftiget med nogle ting, som barnet finder sjovt og spændende, så det distraheres og fokus fjernes fra øjenplastret. En række forslag til aktiviteter kan findes på siden ‘Synsaktiviteter‘. Se også punkt ’Belønning’ for yderligere forslag til, hvordan det kan gøres sjovt at bruge øjenplaster.
 

Skærmtid

Nogle vælger at lade tiden med øjenplaster være den stund, som barnet kan få lov at spille computer/ipad eller se fjernsyn.
 

Hvad virker for jer?

Vil du dele ud af dine bedste tips til at motivere barnet til at træne med klap, så smid os gerne en mail på info@vision4kids.dk. :Så kan de kommer med på listen til glæde for andre i samme situation. 🙂