Hudirritation

Hudirritation opstår for nogen i forbindelse med brug af øjenplastre. Det ses særligt i opstartsfasen, hvor huden skal vænne sig til det, samt i situationer, hvor barnet flår øjenplastret af gentagende gange, for at et nyt så skal sættes på.

Tips mod hudirriation ved brug af øjenplaster

Vi har samlet en række tips til, hvordan I kan afhjælpe hudirritationen, til huden finder ro i brug af øjenplaster.
 
Fjern noget af klistret
Øjenplastret kan afklistres, så det ikke hæfter helt så godt til huden. Dette kan gøres ved først at sætte det på fx sin arm/bukser inden det sættes på barnets hud. Derved klister øjenplastret ikke helt så godt på huden, hvilket gør det lettere at fjerne og derved mere skånsomt.
 
Klip øjenplastret til
Oplever man rødme vil det være i det område, hvor klistret har været i kontakt med huden. Her kan man evt. klippe lidt af plastret på en sådan måde, så det kun er et mindre område med klister, der er på øjenplastret. Klip øjenplastret til, der hvor det normalt ville fæstnes til det røde område. Derved kan man give en del af den irriterede hud lidt ro.
Barn med hudirritation pga. af øjenplaster.

Større størrelse
Har I et yngre barn, der bruger de mindste størrelser øjenplastre, kan man vælge at gå op i de største størrelser en periode. Huden nærmest øjet er mere følsom end huden ved kinderne, og ved at gå en eller to størrelser op, vil man kunne aflaste det røde område og lade den lidt mere hårdføre hud klare påklæbningen.

Creme
Apoteket anbefalede os Panthenol Salve, der er egnet til pleje af overbelastet hud. Denne eller en lignende creme kan evt. anvendes, når plastret ikke skal sidde på huden. Forhør dig på apoteket.

Giv det tid
Vores datter blev i starten rød af at bruge øjenplastre, og det var uanset hvilket mærke vi prøvede (prøvede fire forskellige). Efter nogle uger havde huden vænnet sig til det, og nu har vi meget sjældent problemer med det, selvom hun bruger øjenplaster cirka 5,5 time dagligt. Så fat mod, hvis I udfordres af hudirritation og prøv evt. lidt forskellige mærker.

Motivation
Motivation kan være afgørende for en succesfuld synstræning og særligt i perioder med fx frustration over øm hud, kan øget fokus på motivation gavne.

Læs mere om vores tips til at motivere et barn til klaptræning.