40% syn – YES!

En pige er til synskontrol hos øjenlægen.

Sidste uge havde vi Alma til endnu en kontrol. Hun rundede to år for et par måneder siden, så hun kender efterhånden en del ord. Vi havde inden vores tid på Kennedy øvet nogle symboler med hende, som hun ville få vist ved synskontrollen. Det ville være den første kontrol, hvor hun kunne fortælle, hvad hun rent faktisk så. Så vi var MEGET spændte

Resultatet overgik igen alle forventningerne.

Konklusionen på undersøgelsen blev, at Alma nu ser 40% på sin dårlige øje! Når vi nu i sin tid havde fået stillet i udsigt, at vi skulle være glade, hvis det kom op på 15-20%, må man sige, at vi havde meget svært ved at få armene ned! Forskellen var iflg. øjenlægen, at hun måske vil kunne læse med øjet (måske med hjælpemidler), hvis der skulle ske hendes gode øje noget, hvilket ikke havde været udsigten tidligere. Så det er STORT! ?

Synskontrol af lille pige

Øjenplastret – en afgørende behandling

De var på Kennedy også mildest talt begejstret for resultatet, og sagde, at vi skulle fortsætte med at gøre, hvad vi end gjorde. Der er ingen tvivl om, at det skyldes træningen med øjenplaster/øjenklap. Vi holder fast I, at skulle træne hendes øje halvdelen af hendes vågne tid og vi når da også i mål med det så godt som hver dag. Nogle dage udfordres det af fx varme, træthed eller sygdom. De dage forsøger vi så at kompensere for, ved at træne lidt ekstra dagen efter.

Alternativ behandling af synsproblemer hos børn

Selvom at øjenplastret utvivlsomt er den vigtigste parameter i at Alma forbedrer sit syn, har det også været vigtigt for mig at afprøve andre ting udover det. Jeg vil ikke sidde om 20 år og være i tvivl om jeg nu også kunne have gjort mere for Alma ifht. at sikre hende det bedst mulige syn på øjet. Nogle ting har måske ikke gjort en forskel. Andre ting har måske. Det ved jeg ikke, og jeg får nok heller ikke svar på det. Men det har i hvert fald ikke haft en negativ effekt på resultatet, og jeg har fået lidt mere ro i maven. ?

I næste blogindlæg vil jeg berette lidt om da jeg havde Alma med til et intensivt akupunktur-forløb i en alder af 8 måneder (lige efter operationen), og et kosttilskud vi er stødt på, som er på morgenbordet et par gange om ugen.

Søger du inspiration til en lettere hverdag med øjenplastre? Se siden ’Tips og ideer til synstræning’.

Følg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret, når der kommer nye blogindlæg. ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *