Alternativ behandling og kosttilskud

Kosttilskud og alternativ behandling der bidrager til et bedre syn. Alternativ behandling til synet.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om både den alternative behandling vi gjorde brug af til Alma og kosttilskud, der er en del af hendes hverdag.

Alternativ behandling

Vi har ikke et eneste sekund været i tvivl om, at en operation var nødvendig ifht. at få fjernet Almas medfødte grå stær, for at kunne forsøge at give hende syn på hendes dårlige øje. Men vi var også indstillet på, at vi ville forsøge os med alternativ behandling, hvis dette på nogen måde kunne støtte op omkring det. Efter en del research og dialog med behandlere, nåede vi frem til at vi ville forsøge os med akupunktur (En særligt uddannet ifht. at udføre det på babyer).

Lægernes holdning

Lægerne tilknyttet hospitalet mente ikke, at det ville gøre en positiv forskel. Men vigtigst af alt mente de ikke, at det ville gøre nogen negativ forskel heller.

En baby med akupunkturnåle i hænder og fødder.

Akupunktur-forløb

Vi valgte et akupunktur-forløb, hvor jeg dagligt to til København med hende hver dag i ti hverdage i streg. Hver dag skulle hun have to behandlinger dagligt, hvor hun skulle have nåle i både hænder og fødder. Første og sidste behandling også i panden.

Nåle i en baby på 9 måneder

Jeg var spændt på, hvordan Alma ville tage nålene. Hun græd lidt ved en enkelt nål i panden, men alle de øvrige nåle gled i uden problemer eller protest. De var noget tyndere end almindelige nåle, som du kan se på billedet. De blev bøjet, så de ikke stak så meget ud i luften, men i stedet flugtede med huden. Et plaster holdt det på plads. På det øverste billede ses Alma sidde og lege med nåle i hænder og fødder, der er dækket af et plaster.

Kosttilskud, der understøtter synsudviklingen

Efter dialog med en phytoterapeut/urteterapeut har vi nedenstående kosttilskud på bordet om morgenen et par gange om ugen udover den daglige multivitamin-pille.

akupunkturnåle
En akupunkturnål i en fod på et barn.
Akupunkturnål i fod på barn.

Effekten af akupunktur-behandling
Om der har været en positiv effekt af akupunktur-behandlingen ved vi ikke, og kommer heller aldrig til at vide det. For der er ingen tvivl om, at den primære årsag til hendes synsudvikling ligger i synstræningen med øjenplaster. Men det har i hvert fald ikke skadet, når man tænker på, hvordan hendes syn har udviklet sig. Og ja… Det var da lidt en afskivning at skulle betale for, trods tilskud fra Danmark, men det var hver en krone værd. Det gav lidt ro i sindet at vide, at vi i hvert fald havde forsøgt at gøre det bedste for Alma.

Sygesikring Danmark gav et tilskud.

Fiskeolie med højt indhold af DHA

Alma får en flydende fiskeolie kaldet Omega Care et par gange om ugen. Den er rig på DHA, der bidrager til vedligeholdelse af et normalt syn og normal hjernefunktion. Hun får den direkte på en teske. Den smager af appelsin, så den glider ned uden problemer. Den kan dog også indtaget i fx. en smoothie, grød eller lignende, så den er camoufleret. ?

Hvad med dig?

Gør I brug af særlig kosttilskud til dit barn? Eller har du nogen erfaringer med alternativ behandling i relation til børns synsudvikling? Send os gerne en mail. Det kunne være spændende at høre om. ?

Følg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret, når der kommer nye blogindlæg. ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *