En hårfin balance – der tipper

En pige med et øjenplaster sat ovenpå munden.

Det er altid med spænding, at vi skal til kontrol på Kennedy Centret. Alma taler lystigt om ’bamsen’ i et af måleapparaterne hun skal kigge ind i og går til det med et positivt sind.

Dagen op til finder vi symbolerne fra synstavlen frem, som vi løber igennem, så vi er sikre på, at hun kender navnene på dem alle.

Alma er super klar til hvad der for hende er det mest naturlige i verden. ’Hvad skal vi nu’ lyder det gentagende gange, hver gang hun er blevet lyst i øjnene, har set på en synstavle eller kigget ind i et apparat. Hun kender tydeligvis proceduren og sætter krydderi på kontrollen med sine finurlige kommentarer og pilfingre, der bringer smilene frem. 

To skridt frem og ét tilbage

De sidste par år har det været en sand fest at være til disse kontroller, fordi hun gang på gang har overrasket positivt, hvad synsudviklingen angår. Denne gang blev det lidt et set-back i stedet. Hendes dårlige øje blev målt til at ligge på 50%… Da hun skulle se på synstavlen var der enkelte udsving, der indikerede en synsprocent på 66%. Det tegnede jo rigtig godt… Ind til videre…

Vi var klar over, at der var risiko for at træningen af det dårlige øje kunne blive på bekostning af det raske øje, fordi der er risiko for at det raske øje ikke bliver stimuleret tilstrækkeligt, når men tildækker det med øjenplaster. Det lader desværre til at være tilfældet med Alma. Eftersom at vi jo var til akut kontrol for blot 6 uger siden, hvor alt lod til at se fint ud, var vi ikke helt forberedt på dagens resultat. Hendes raske øje, som hun bør kunne se 100% med, blev målt til at kunne se blot 66%… ØV! ?

Vi skruer ned for klaptræningen, så Alma får mere tid til at bruge begge øjne samtidig. Vi skal til en ekstra kontrol om 3-4 måneder for se, om ændringen i synstræningen forbedre synet på det raske øje.

Hun er kun lige fyldt 3 år, så vi er optimistiske ifht. at kunne styrke hendes raske øje – om det bliver på bekostning af noget af synet på det dårlige øje må tiden vise.

Med derfra gik vi med en ny ’recept’ til nye briller. Og det må man sige er tiltrængt. Livet som brille på næsen af en 2-årig har været hårdt. ?

Følg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret, når der kommer nye blogindlæg. ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *