Øjenklapper med elastik til børn

Til børn, der IKKE bruger briller, og som skal træne et øje. Dreng med øjenklap med eleastik.

Her på siden finder du øjenklapper med elastik til børn. De egner sig til børn, der IKKE bruger briller. De er formet på en måde, at der er et lille hulrum til øjet/øjenvipperne, for god komfort.

Det er vigtigt at vide, at øjenklapper med elastik er den mindst foretrukne tildækning af et øje i forbindelse med synstræning af børn. Læs hvorfor på siden ‘Valg af klap‘. Rådfør dig hos jeres øjenlæge/ortoptist, før denne type øjenklap anvendes!

Øjenplastre er generelt at foretrække til synstræning, da de slutte helt tæt og det er svære for barnet at smugkigge. Se vores store udvalg af øjenplastre i kategorien ‘Øjenplastre‘.


SPØRGSMÅL TIL ØJENKLAPPER MED ELASTIK TIL BØRN

Øjenklappen må kan anvendes efter aftale med en øjenlæge eller ortoptist i forbindelse med fx. amblyopi behandling af børn. 

Sæt øjenklappen foran øjet, der skal tildækkes under træning, og sæt elastikken rundt omkring hovedet. Sørg for, at øjenklappen sidder tæt mod øjet ved at justere placeringen, så barnet ikke kan kigge ud ved siderne.

Den kan bruges som alternativ til øjenplastre eller som supplement, hvis huden i perioder skal skånes. En øjenklap med elastik er IKKE den optimale form for tildækning af et øje, når man skal træne et øje. Dette skyldes, at der er risiko for, at klappen ikke sidder helt tæt til huden og at barnet let kan snyde ved at flytte den lidt til side. Øjenplastre er det bedste alternativ, men for nogen kan en øjenklap med elastik være eneste mulighed, hvis barnet modsætter sig øjenplastre. Se vores udvalg af Øjenplastre.

Produktet er af høj kvalitet. Øjenklapperne er udviklet af en ortoptist i England, der er specialiseret i synstræning af børn. Læs mere om materialernes gode egenskab under spørgsmålet, der omhandler hvilke materialer klappen er lavet af.

Øjenklappen er formet på en sådan måde, at der er et hulrum til øjet for bedst komfort. Dette giver plads til øjenvipperne. Den kan sættes for enten højre eller venstre øje alt efter behov.

Øjenklapperne med elastik fra Kay Fun Patch er 7 cm x 5,5 cm (B x H). I hulrummet er der cirka 2 cm fra spidsen til øjet. Elastikken er 35 cm lang, da den kan strække sig til over dobbelt længde, passer den til alle hoveder, 

Størrelsen er egnet til børn 3+ år.

Se evt. vores 'Størrelsesguide', hvis du ønsker at sammenligne med vores øvrige klapper.

Øjenklappen er lavet af Oeko-Tex® stof, som er certificeret, blødt og hypoallergenic. Lagene, som øjenklappen er lavet er, at åndbare og behagelige på huden. Det inderste sorte lag er lavet af 100% bomuld. Dette sikrer at den er behagelig mod huden og absorberer eller transporterer fugt væk.

Den kan håndvaskes, hvilket anbefales gjort med mildt rengøringsmiddel i køligt vand med efterfølgende lufttøring for at bevare deres form og udseende.

Øjenklapperne har et bæredygtigt element, da de kan genbruges i mange måneder.

Materialet er fremstillet, farvet og trykt ved hjælp af miljøvenlige metoder og blæk.

Glittermotiverne er lavet af polyurethan, som kan genbruges.

Emballagen er en RPET (Recycled-Polyethylene-Terephthalate) æske, som har et lavt CO2-fodaftryk. Æsken kan enten genanvendes eller bruges til opbevaring af øjenklappen, når den ikke er i brug.

Øjenklapperne er sikre at bruge. Vi anbefaler dog  at små børn er under opsyn af en voksen, mens de bruger klappen.

Der kan være risiko for at øjenklappen trækkes ned, så den hænger rundt om halsen. Da elastikken er fleksibel og kan udvides til dobbelt størrelse, udgør det ikke umiddelbart nogen fare. Men som med fx. pandebånd, halskæder o.lign. er der reelt set en potentiel kvælningsfare, hvis øjenklappen kommer rundt om halsen og hænger fast i noget.

Ja, øjenklappen kan håndvaskes. Det anbefales af producenten at vaske den med mildt rengøringsmiddel i køligt vand og derefter lufttørre den, for at bevare form og udseende.

I princippet kan øjenklapperne til børn godt bruges til voksne. Forskellene er beskrevet herunder.

Øjenklapperne med elastik til voksne findes i to størrelser.

Small – 7,0 cm x 5,4 cm (B x H)
Regular: 7,7 cm x 6,7 cm (B x H)

Størrelsen på øjenklap med elastik til børn:

7 cm x 5,5 cm (B x H)

Størrelsen på klappen til børn og den lille størrelse til voksne er altså den samme. Forskellen ligger i, at elastikken på klappen til børn er 35 cm og til voksne er den 40 cm. Men elastikken udvider sig. Så man kan nemt sætte øjenklappen til børn på en voksen. Den vil blot side en smule strammere. 

Se vores udvalg af voksenklapper i kategorien ’Øjenklapper til voksne’.

Øjenklapperne med elastik kan bruges til både højre og venstre øje afhængig af, hvilket øje, der skal dækkes til.

Nej. Denne type øjenklap er ikke egnet til babyer. De er godkendt til børn over 3 år.

SØGER DU ØJENKLAPPER TIL VOKSNE?

Klik dig ind og se vores udvalg af øjenklapper til voksne. Vi har både til briller og med elastik.

Se øjenklapper til voksne