ØJENKLAPPER AF STOF

Kay Fun Patch er øjenklapper af stof i høj kvalitet. Vision4Kids har Danmarks absolut største udvalg og der er designs til enhver smag – Til både BØRN og VOKSNE.

Øjenklapperne er genanvendelige, miljøvenlige og egnet til amblyopibehandling af børn. Det er et alternativ til skeleplastre. De kan håndvaskes og materialerne anvendt er hypoallergene og åndbare.

Quick facts om Kay Fun Patch

  • Genanvendelige
  • Over 100 forskellige designs
  • Findes til både BØRN og VOKSNE
  • Oeko-Tex® certificeret
  • Hudvenlig og allergivenlig
  • Håndsyet i England
  • CE-mærket

Stofklapper til både børn og voksne - med og uden briller

Stofklapperne fra Kay Fun Patch findes i varianter til både babyer, børn og voksne. De vindes desuden i en variant med elastik, der sættes omkring hovedet, hvis man IKKE bruger briller. Bruger man briller findes der en variant, der kan sættes på brillestellet.

Se hvordan man sætter øjenklappen til briller på her.

Se udvalget til børn

      

      

Se udvalget til voksne

Kvalitet

Kay Fun Hazel

 

Stofklapperne er udviklet af en engelsk ortoptist ved navn Hazel Kay, der gennem sine mange års erfaring, har sikret et produkt, der lever fuldt ud op til kravene til en øjenklap af høj kvalitet. Dette både i form og materialevalg.

Stofkapperne er lavet af bløde materialer, som er Oeko-Tex® certificeret og hypoallergeniske, så man trygt kan bruge dem på følsom hud. Elastikken er latexfri og lavet af nylon og elastan.

Øjenklapperne med elastik har en krumning, så der efterlades plads bag øjenklappen til øjenvipperne for øget komfort.

Kay Fun Voksne
Kay Fun Voksne

VARIANTER

Øjenklapperne fra Kay Fun Patch findes i forskellige varianter og størrelser. Den mindste øjenklap er til babyer, der bruger briller. Til børn i alderen 3+ år findes der øjenklapper, der sættes på briller, eller med elastik til at sætte rundt om hovedet.

Til de voksne findes der både stofklapper til at sætte på briller eller med elastik til at sætte rundt om hovedet. Begge voksen-varianter findes i hver to forskellige størrelser.

For mere information om størrelserne, kan du se vores ‘Størrelsesguide‘.

UDSNIT AF DESIGNS FRA KAY FUN PATCH?

Se hele udvalget i shoppen

ANVENDELSE

Øjenklapperne må kun anvendes efter aftale med en ortoptist eller øjenlæge, som skal have vurderet, at der er behov for at anvende dem. 

Har man fået instruks om at påbegynde synstræning, så skal stofklappen placeres over det øje, som har det bedste syn, for på den måde at tvinge hjernen til at bruge det dovne øje. Enden med slidser skal sættes op mod næseryggen for at sikre bedst komfort.

Vejledning i at sætte øjenklap på briller

Øjenklappen sattes fast på brillestillet, så den dækker indersiden af brilleglasset. Brillen sikrer dermed at øjenklappen er i position, og lukker lys ude. Besøg siden ‘Vejledning til øjenklapper‘ og se, hvordan man sætter øjenklappen til briller på stellet.

Kay Fun Patch børn

Hvem producere Kay Fun Patch øjenklapper?

Kay Fun Patches produceres af et firma ved navn Kay Pictures Ltd. Det blev grundlagt i 1984 af en Ortoptist ved navn Hazel Kay, som gennem årene har arbejdet for bl.a. succesfuld amblyopi-behandling af børn. Dette ved bl.a. at have udviklet øjenklapper af høj kvalitet.

Besøg deres hjemmeside kayfunpatch.com eller kaypictures.co.uk for yderligere information.

Ofte stillede spørgsmål om Kay Fun Patch

SPØRGSMÅL TIL ØJENKLAPPER TIL BØRNEBRILLER

Øjenklapperne fra Kay Fun Patch passer til alle typer briller. Dette uanset om det er med eller uden næsepuder. Du kan se en illustration af, hvordan øjenklapper sættes på briller, på siden 'Vejledning til øjenklapper'.

Øjenklapperne til briller er 11.8 cm lang og 6 cm på det bredeste punkt i højden. 

Årsagen til at øjenklappen på mål er lang, skyldes at øjenklappen på midten slår et knæk, der hvor brillestangen hæfter ved glasset. Derved skærmer klappen af både foran glasset og langs brillestangen, for at opnå bedst mulig mørklægning, 

For et overblik over størrelserne på vores forskellige klapper, kan du se vores 'Størrelsesguide'.

Du kan se øjenklappen og hvordan man sættes øjenklappen på brillen, på siden 'Vejledning til øjenklapper'.

Du kan se en vejledning til hvordan man sættes en øjenklap på en brille på side 'Vejledning til øjenklapper'.

Øjenklappen er lavet af stof Oeko-Tex® certificeret stof, der er blødt, polstret og åndbart. Det gør den hudvenlig og behagelig at have på.

Øjenklappen er bygget op af forskellige lag stof. Det inderste lag er sort og af 100% bomuld, som gør at eventuel fugt absorberes eller transporteres væk.

Det er muligt at håndvaske den med mildt rengøringsmiddel i køligt vand. Den skal dog lufttørres for at bevare dens form.

Øjenklapperne fra Kay Fun Patch kan sættes for enten det højre eller venstre øje. Det gælder både de ensfarvede og dem med designs.

Der er dog enkelte designs, hvor det er nødvendigt at vælge, hvilken side klappen skal dække, når man køber en klap. Ellers risikerer man, at motivet vender på hovedet. Det fremgår dog af produktsiden, om der er behov for at vælge hvilket øje, øjenklappen skal dække, før produktet lægges i kurven.

Først sættes øjenklappen fast på brillen, så den dækker indersiden af det ene brilleglas. Derefter sætter man brillen med klappen på barnet og justerer lidt til efter behov, ved at rykke på den, så den slutter tæt omkring huden og dækker for øjets udkig.

Du kan se hvordan man sættes øjenklappen på brillen på siden 'Vejledning til øjenklapper'.

JA! Øjenklappen er genanvendelig. Den kan tages af og på efter behov og flyttes fra en brille til en anden. 

Øjenklapperne fra Kay Fun Patch er udviklet til at sætte på indersiden af brillen. Det er for at sikre, at den slutter tæt omkring huden, hvilket er kritisk ifht. at opnå det bedste resultat af synstræningen. Brillen får desuden en stabiliserende effekt ifht. at sikre, at øjenklappen sidder tæt mod huden og i rigtig position.

Du kan på siden 'Vejledning til øjenklapper til briller' se hvordan man sætter øjenklappen på brillen.

Da øjenklapperne af stof er genanvendelige, har de bæredygtig karakteristika. 

I fremstillingen af øjenklappen er stoffet desuden fremstillet, farvet og trykt i Storbritannien ved brug af miljøvenlige farver og metoder, hvilket støtter et godt CO2-aftryk.

Glittermotiverne er lavet af polyurethan, som det er muligt at genbruge.

Voksne kan godt bruge øjenklapperne til børn, så frem man har en mindre brille. Størrelserne på børneklapperne er næsten identisk med de mindste øjenklapper til voksne. Størrelserne på alle vores klapper kan ses på siden ’Størrelsesguide’.

SPØRGSMÅL TIL ØJENKLAPPER MED ELASTIK TIL BØRN

Øjenklappen må kan anvendes efter aftale med en øjenlæge eller ortoptist i forbindelse med fx. amblyopi behandling af børn. 

Sæt øjenklappen foran øjet, der skal tildækkes under træning, og sæt elastikken rundt omkring hovedet. Sørg for, at øjenklappen sidder tæt mod øjet ved at justere placeringen, så barnet ikke kan kigge ud ved siderne.

Den kan bruges som alternativ til øjenplastre eller som supplement, hvis huden i perioder skal skånes. En øjenklap med elastik er IKKE den optimale form for tildækning af et øje, når man skal træne et øje. Dette skyldes, at der er risiko for, at klappen ikke sidder helt tæt til huden og at barnet let kan snyde ved at flytte den lidt til side. Øjenplastre er det bedste alternativ, men for nogen kan en øjenklap med elastik være eneste mulighed, hvis barnet modsætter sig øjenplastre. Se vores udvalg af Øjenplastre.

Produktet er af høj kvalitet. Øjenklapperne er udviklet af en ortoptist i England, der er specialiseret i synstræning af børn. Læs mere om materialernes gode egenskab under spørgsmålet, der omhandler hvilke materialer klappen er lavet af.

Øjenklappen er formet på en sådan måde, at der er et hulrum til øjet for bedst komfort. Dette giver plads til øjenvipperne. Den kan sættes for enten højre eller venstre øje alt efter behov.

Øjenklapperne med elastik fra Kay Fun Patch er 7 cm x 5,5 cm (B x H). I hulrummet er der cirka 2 cm fra spidsen til øjet. Elastikken er 35 cm lang, da den kan strække sig til over dobbelt længde, passer den til alle hoveder, 

Størrelsen er egnet til børn 3+ år.

Se evt. vores 'Størrelsesguide', hvis du ønsker at sammenligne med vores øvrige klapper.

Øjenklappen er lavet af Oeko-Tex® stof, som er certificeret, blødt og hypoallergenic. Lagene, som øjenklappen er lavet er, at åndbare og behagelige på huden. Det inderste sorte lag er lavet af 100% bomuld. Dette sikrer at den er behagelig mod huden og absorberer eller transporterer fugt væk.

Den kan håndvaskes, hvilket anbefales gjort med mildt rengøringsmiddel i køligt vand med efterfølgende lufttøring for at bevare deres form og udseende.

Øjenklapperne har et bæredygtigt element, da de kan genbruges i mange måneder.

Materialet er fremstillet, farvet og trykt ved hjælp af miljøvenlige metoder og blæk.

Glittermotiverne er lavet af polyurethan, som kan genbruges.

Emballagen er en RPET (Recycled-Polyethylene-Terephthalate) æske, som har et lavt CO2-fodaftryk. Æsken kan enten genanvendes eller bruges til opbevaring af øjenklappen, når den ikke er i brug.

Øjenklapperne er sikre at bruge. Vi anbefaler dog  at små børn er under opsyn af en voksen, mens de bruger klappen.

Der kan være risiko for at øjenklappen trækkes ned, så den hænger rundt om halsen. Da elastikken er fleksibel og kan udvides til dobbelt størrelse, udgør det ikke umiddelbart nogen fare. Men som med fx. pandebånd, halskæder o.lign. er der reelt set en potentiel kvælningsfare, hvis øjenklappen kommer rundt om halsen og hænger fast i noget.

Ja, øjenklappen kan håndvaskes. Det anbefales af producenten at vaske den med mildt rengøringsmiddel i køligt vand og derefter lufttørre den, for at bevare form og udseende.

I princippet kan øjenklapperne til børn godt bruges til voksne. Forskellene er beskrevet herunder.

Øjenklapperne med elastik til voksne findes i to størrelser.

Small – 7,0 cm x 5,4 cm (B x H)
Regular: 7,7 cm x 6,7 cm (B x H)

Størrelsen på øjenklap med elastik til børn:

7 cm x 5,5 cm (B x H)

Størrelsen på klappen til børn og den lille størrelse til voksne er altså den samme. Forskellen ligger i, at elastikken på klappen til børn er 35 cm og til voksne er den 40 cm. Men elastikken udvider sig. Så man kan nemt sætte øjenklappen til børn på en voksen. Den vil blot side en smule strammere. 

Se vores udvalg af voksenklapper i kategorien ’Øjenklapper til voksne’.

Øjenklapperne med elastik kan bruges til både højre og venstre øje afhængig af, hvilket øje, der skal dækkes til.

Nej. Denne type øjenklap er ikke egnet til babyer. De er godkendt til børn over 3 år.

SPØRGSMÅL TIL ØJENKLAPPER TIL VOKSNE

Disse øjenklapper er i udgangspunktet lavet til voksne. Se i stedet se vores udvalg af øjenklapper af stof til børn.

Øjenklapperne med elastik er lavet med et hulrum for bedst komfort. Den egner sig derfor ikke til at have på med et par briller. Til det anbefaler vi vores øjenklapper, der er udviklet til at sætte på briller. Se Øjenklapper til voksne med briller.

Vi har øjenklapper til voksne – hvad enten de bruger briller eller ej. Har man briller er Øjenklapperne til briller velegnet. Bruger man IKKE briller henviser vi til Øjenklapper med elastik.

Se evt. vores Størrelsesguide for at blive klogere på, hvilken størrelse, der vil passe dig.

Øjenklapperne med elastik sætter blot over hovedet, så elastikken strammer omkring hovedet, og øjenklappen dækker øjet.  Stofklapperne til briller sættes på brillen, så den dækker indersiden af brilleglasset og dermed slutter tæt ved huden. Se vores ’Vejledning til øjenklapper’ for guide.

SPØRGSMÅL TIL ØJENKLAPPER TIL BABYER

Stofklapperne til babyer anbefales til børn under tre år, og som bruger briller. Er dit barn 3+ år anbefales vores øjenklapper af stof til briller.

Ja, øjenklappen er sikker at bruge. I forhold til at sikre bedst mulige resultat af synstræningen, skal man dog være opmærksom på, at barnet ikke skubber brillerne af eller til siden, når der synstrænes. I så fald kan øjenplastre være et bedre alternativ, da de slutter helt tæt omkring barnets hud.

Desværre. Øjenklapperne er kun egnet til børn i alderen 0-3 år, der bruger briller. Bruger dit barn ikke briller, anbefaler vi vores øjenplastre.

Gå ikke glip af nyheder fra KAY FUN PATCH

Undgå at gå glip af nyheder fra Kay Fun patch ved at følge os på vores facebook-side. Så er du først til at vide, når der kommer nye designs på lager eller har mulighed for at deltage i konkurrencer med mulighed for at vinde Kay Fun Patch stofklapper.